Mangalda Yapılmaması Gereken 10 Şey
Mangal havalarının geldiği bugünlerde, Mangalda Yapılmaması gereken 10 şeyi sizler için derledik. Bu listeyi uyguladıktan sonra istediğiniz tatta etler pişirebileceksiniz. Şimdi listemize geçelim.
1. Tavuk Etini Mangal Üzerinde Yüksek Ateşte Bekletmeyin
Eğer tavuk etini mangalda yüksek ateşte bekletirseniz tavıktali zararlı maddeler açığa çıkar. Hatta bu durumu yaşamamak için tavuğu mangala atmadan önce 5 dakika fırında pişirebilirsiniz. Böylece mangalda daha kısa süre yüksek ateşte kalır.
2. Et Parçalarını Büyük Yerleştirmeyin
Eğer et parçalarını mangalın üzerine büyük parçalar halinde yerleştirirseniz zaman kaybı yaşarsınız ve etiniz düzgün pişmez. Olabildiğince küçük parçalar halinde kızartın.
3. Eti Sakın Yağlı Seçmeyin ve Ateşe Yakın Yerleştirmeyin
Çok yağlı etler, ateşin yağlanmasına ve etin zehirlenmesine sebep olur. Bunun sonucunda zehirlenip enfeksiyon kapabilirsiniz.
4. Çiğ Etle Pişmiş Eti Temas Ettirmeyin
Çiğ et ve pişmiş et birbirine temas ederse bakteri üremesi olur. Yendikten sonra hastalıklara neden olabilir. Bu yüzden çiğ ve pişmiş eti ayrı kaplarda saklayın.
5. Mangalı Rüzgarlı Günde Yapmayın
Eğer mangalı rüzgarlı bir günde yaparsanız etlerinizi manga kömürünün tozlarından uzak tutun. Etlere toz kaçmasını engelleyin.
6. Etlerinizi Çatalla Çevirmeyin
Etlerini çatalla çevirirseniz çatalınızın açtığı delik yüzünden etin içindeki lezzet dışarı akar ve siz tatsız bir et yersiniz. Onun yerine maşa kullanın.
7. Kömür Yüksek Isıya Ulaşmadan Pişirmeye Başlamayın
Mangal ızgarası, yüksek ısı ile pişirme yöntemidir. Kömürün aromasının yiyeceklere geçmesi için ve etin tadının vücutta yayılması için yüksek ısı önemlidir.
8. Sentetik Tutuşturucu Maddeler Kullanmayın
Sentetik tutuşturucu madde kullanarak yapılan bir mangalın, tüplü mangal kullanarak pişirilen bir etten farkı kalmaz. Tüplü mangalda pişirilen et, doğal yöntemlerle olmadığı için tadı çok lezzetli olmaz. Bu yüzden sentetik tutuşturucu maddelerinizi mangalınız üzerinde kullanmayın.
9. Pişirdikten Hemen Sonra Yemeyin
Mangalda pişirdiğiniz bir eti hemen sonrasında yemeyin. 1-2 dakika bekledikten sonra yemeye başlayın. Ete tadını veren et suyu, bu sayede etin her yerine dağılmış olacak ve böylelikle ağızda daha güzel bir tat bırakacaktır.
10. Mangalın Başından Ayrılmayın
Mangal, kolay pişirme yöntemlerinden biridir fakat sürekli dikkat isteyen bir iştir. Doğru pişmesi, lezzeti ve olası bir tehlike yaşanmaması için mangalınızın başından ayrılmayın.
Hiç yorum yok